Oil Finish vs. Finish Water

Oil Finish vs. Finish Water

Oil Finish vs. Finish Water-Based Which One Is Right for You

Hot

Thursday, 28 December 2017

Oil Finish vs. Finish Water-Based: Which One Is Right for You?

December 28, 2017 1

Apa sing ngrampungake lenga lan kepiye cara bedane saka banyu sing cocog? Apa pro lan kontra loro? Kita wis nepungake topik iki ing ngisor iki, supaya sampeyan ngerti apa sing kudu dilakoni nalika jamane milih dalan kanggo lantai kayu.

Pros saka Oil Based Finish

Rampung sing cocog karo lenga bakal menehi kayu cemlorot.

Dibandhingake karo banyu sing adhedhasar banyu, tandhane berasap minyak luwih efektif. Salah sijine alasan sing cocog karo lenga sing paling larang biaya yaiku amarga mung jaket 3-4 jembar rata-rata sing diperlokake kanggo entuk pekerjaan rampung.

Oil based finishes darken karo umur lan nawakake lapisan luwih kenthel saka banyu basis ngrampungake. Rampung sing luwih kandel bakal mbantu nglindhungi lantai saka scratching, chipping lan wear.

Tilas adhedhasar lenga luwih tahan lama lan tahan maneh saka banyu sing adhedhasar banyu. Amarga sawijine penambahan lenga luwih tahan lama, sampeyan bisa pindhah maneh (3-4 taun) tanpa kudu ngresiki kabeh lantai.

Kurang saka Oil Based Finish

Sanajan sampeyan ora perlu akeh jas minangka wesi sing adhedhasar lenga, wektu pangatusan kanggo saben jas luwih suwe tinimbang sawangan banyu.

Wektu pangrasane kanggo ngrampungake lenga bisa njupuk 12 jam utawa luwih kanggo saben jas. Yen sampeyan wis ngrampungake jubin kanthi cara iki, wenehi wektu sing cukup kanggo ngrampungake lenga kanggo garing amarga poliuretan berasaskan lenga nalika berair. Asupan saka woh iki bisa nyebabake masalah, mual lan penyakit liyane amarga keracunan kasebut. Priksa manawa bocah lan pets metu saka omah nganti saben lapisan wis garing. Lumahing bakal dadi kurang beracun saka wektu.

Pros saka Water-Based Finish

Rampung adhedhasar banyu menehi kayu sing katon alami. Dibandhingake karo lenga adhedhasar lenga, watu banyu sing cocog bakal katon cetha nalika garing.

Nalika ditrapake ing kayu, watu sing adhedhasar banyu nduweni bau sing luwih entheng tinimbang wesi sing adhedhasar minyak. Uga dikenal dadi kurang beracun tinimbang reresik adhedhasar minyak.

Wektu pangatusan sing disaranake kanggo banyu sing adhedhasar banyu adoh luwih murah tinimbang sing rampung. Wektu pangatusan antarane saben jas yaiku kira-kira 2-3 jam. Nanging, kanthi finish banyu, sampeyan butuh luwih mantune (antarane 4 lan 5) kanggo entuk tugas rampung.

Kurang saka Finish Water-Based

Yen sampeyan milih banyu sing wis rampung, sampeyan kudu nindakake maneh ing rong taun pisanan amarga panasan iki ora kaya tahan lenga.

Saka loro, proses banyu sing larang regane luwih larang. Rampung banyu adhedhasar nawakake owah-owahan warna sing winates nalika dikeringake (yen kuwi sing kokkarepake).

Sawetara werna kayu, kayata werna abu-abu, kudu ngrampungake banyu sing cocog kanggo ngrampungake supaya wutah sing ora cocog karo lenga ora bakal ngganggu werna sing wis diduweni liwat pewarnaan. Iki bisa dadi salah yen sampeyan wis nandur modal ing noda kobongan adat, lan saiki kudu mbayar tingkat premium kanggo ngrampungake banyu basis.

Tatanan adhedhasar minyak sing cocog lan rampung adhedhasar banyu adhedhasar prosès lan kontra. Keputusan sampeyan bakal mudhun menyang pilihan lan budget sampeyan. Hubungi konsultan lantai kanggo ndeleng jenis finish sing paling apik kanggo sampeyan.
Read More